Startsida | Sök | Nyheter | Kundsupport | Om företaget | Produkter | Samarbetspartners | 
 ·Produktinformation
  ·Isolerade förbindningar
  ·Ändhylsor
  ·Bandade förbindningar
  ·Oisolerade förbindningar
  ·Cu-förbindningar
  ·Handverktyg
  ·Verktyg för kontaktpressning
  ·Kap och skalverktyg
  ·Buntning och fastsättning
  ·Skyddsslang och förskruvningar
  ·Krympslang och isolerslang
  ·Genomföringar och böjskydd
  ·Märksystem
  ·Jordflätor
 ·Produktförändringar
 ·Ladda ner katalog






Kontaktpressade Cu-förbindningar.
Cu-förbindningar
Förbindningarna för Cu-ledare 0,75 mm² till 1000 mm² är tillverkade av koppar 99,9%. Som standard tillverkar vi rörkabelskor (typ KR/KRF/KRD), skarvhylsor (typ KS/KSF/KSD) och C-hylsor, men även till stor del kundanpassade förbindningar. Elpress-systemet passar såväl fåtrådig ledare, enl IEC 228 klass 2, som mångtrådig ledare enl IEC 228 klass 5. Kabelskorna (KR/KRF/KRD) används i huvudsak
i avslut för anslutning till skenor och apparatuttag av koppar.
  • Skarvhylsorna (KS/KSF/KSD) används, till mestadels, vid skarvning av kopparledare i kabelmontage. De kan även användas för rakskarvning av jordlinor.
  • Med en avgreningshylsa, typ C, skarvar och avgrenar man jordlinor som används vid åskledareinstallationer och liknande. 

Kontrollera antalet pressningar
I vårt standardutbud finns rörkabelskor med ett eller två hål, raka eller med vinkel 45° och 90° samt kabelskor med mått enl DIN 46235. Utöver dessa finns skarvhylsor för servis- och vägbelysningskabel (System 0616) och rörkabelskor och skarvhylsor för Excel-kabel 10 mm².
Normalt erfordras en pressning upp tom 150 mm² och två eller tre pressningar för större areor. Kontrollera antal pressningar som är rekommenderade (se pdf-fil Hydrauliska press-system nedan) innan pressning görs. 

Märkning
Kopparförbindningarna är märkta med logotyp, kabelarea och typnummer för sexkantsback. 
När en fullgod kontaktpressning gjorts med rätt verktyg avger Elpress pressbackar ett avtryck på hylsan så att alla förbindningar kan kontrolleras i efterhand. 
Förutom i de allra enklaste verktygen finns ett inbyggt spärrsystem som säkerställer att hela pressförloppet fullföljs - en förutsättning för professionellt och kvalitetssäkrat arbete. 

System Elpress
System Elpress består av förbindningar och verktyg som är testade tillsammans för optimal montering. Det ger dig som användare en trygghet och kvalitetsgaranti. Produkterna utformas och testas så att de uppfyller aktuella standards, exempelvis IEC 61238-1.



Nedladdningsbara dokument/filer

PDF-filCu-förbindningar (3130Kb)
Katalogsidor från Kablemas huvudkatalog.

Adobe Reader finner ni här
Kablema Komponent, Axel Johanssons gata 4-6, 754 51 Uppsala, Växel: 08-580 206 00, Fax: 08–580 206 39
Startsida Svenska